Het is de nieuwe hotspot van Amsterdam: restaurant Gitane. Het debuut restaurant van chef Angelo Kremmydas is een succes sinds de opening en we begrijpen waarom: het interieur is stijlvol, het eten heerlijk en de sfeer gezellig.
Het interieur is verdeeld in drie ruimtes: de begane grond, de tussenverdieping en de bar die iets lager ligt dan de begane grond. Iedere ruimte heeft een eigen sfeer en tegelijkertijd past alles goed bij elkaar. Een mooie mix van casual en elegant maakt van Gitane een charmante eetgelegenheid met een klein maar fijn terras.
Verantwoordelijk voor het interieur is Studio Modijefsky. Al eerder dit jaar schreven we over café Marcella, dat ook werk is van Studio Modijefsky en in 2021 maakten zij van Arie in de Pijp een moderne bruine kroeg. En nu dus Gitane, dat perfect in het rijtje van sfeervolle restaurants met bijzondere details past.
In Gitane ben je omringd door hout. De vloeren op de begane grond en de tussenverdieping zijn van hout, de trap is van hout, er staan vintage houten stoelen met oranje leren zitting, houten tafelbladen en barkrukken en ook de custom made banken zijn van hout. Wat deze banken bijzonder maakt, is dat er stukken terrazzo in zijn gebouwd. Ook in de bar komt een unieke terrazzo met grijze en roze accenten terug. Deze bar heeft een donkerbruin, aged spiegelplafond dat wordt ondersteund door een zuil. De zuil met lava tegels en kleine lampen ter decoratie loopt via de railing van de tussenverdieping door tot aan het plafond. Dit trekt de drie verschillende ruimtes samen.
De grote raampartijen, het rotan plafond van de tussenverdieping en de houten loveseats en halfronde bank op het terras zijn slechts een aantal van de andere eigenschappen die Gitane tot een sfeervolle plek maken.
Gitane is gelegen in Amsterdam West op de hoek van de gezellige Jan Pieter Heijestraat en de Wilhelminastraat. Wat ons betreft zeker een bezoekje waard. restaurantgitane.nl
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.