We zijn weer thuis en dus is het tijd voor een bezoek aan een café of restaurant om de vakantieherinneringen te delen. Hier wat tips, waar het niet alleen heerlijk eten is, maar waar ook het design volop de aandacht heeft gekregen. Per slot van rekening, het oog ‘lust’ ook wat.
BØG
De New Nordic Cuisine en meer specifiek die uit Denemarken is inmiddels wereldwijd bekend vanwege de verschillende restaurants die in elke lijst met ‘beste restaurants’ in de hoogste regionen te vinden zijn. Denk aan Noma en Geranium in Kopenhagen. Ook in Nederland kunnen we van deze Scandinavische keuken genieten. En natuurlijk in Den Haag, waar de diversiteit aan internationale keukens enorm is vanwege de aanwezigheid van de vele internationale organisaties. Restaurant BØG is een initiatief van de Deense eigenaar, gastheer en sommelier Peter Norre Sørensen met als twee chefs Luc Rensen en Thomas van Voorst. Hun interpretatie van de New Nordic Cuisine brengt de open, vrijzinnige Deense cultuur samen met de na- tuurlijke kracht en puurheid van het noorden, waarbij ze zich vooral laten inspireren door contrasten. Dit niet alleen in de keuken met hun gebruik van de verschillende groenten en kruiden, maar ook in het interieur. De combinatie van Scandinavisch design en klassieke schilderijen zorgen voor een bijna Hollandse huiselijkheid.
Wil je meer informatie of een reservering maken? Kijk dan hier.
Hemisphere
Eten onder de sterren samen met je partner of je eigen familie en vrienden. Dat kan bij Hemisphere, waar je een doorzichtige ‘bubbel’ reserveert met een tafel voor je eigen gezelschap. Onderdeel van het concept is dat de ‘bubbels’ elk seizoen op een andere locatie in België worden opgezet. Daarbij willen de initiatiefnemers minder bekende architecturale pareltjes van het land opnieuw tot leven brengen. Van 26 augustus tot 10 oktober is Hemisphere te vinden in de historische tuinen van het renaissancekasteel Rixensart. Ook staat er op elke plek een andere chef in de keuken. Ditmaal valt de eer toe aan Luca Martello van de restau- rants Luca en Dante in Brussel. Tijdens het diner onder het motto ‘Verdelen’ kun je de beroemde Italiaanse ‘antipasti’ ontdekken. Beschermd door de bubbel waan je je – ook bij koud weer – weer even onder de zwoele Italiaanse sterrenhemel.
Wil je meer informatie of een reservering maken? Kijk dan hier.
Savage
In de hippe Brusselse wijk Elsene ligt restau- rant Savage, waar duurzaamheid centraal staat. Wanneer je ernaartoe loopt kan de opvallende groene façade je niet ontgaan. Het restaurant zelf bestaat uit een grote, open ruimte en valt op door het gebruik van natuurlijke materialen en plantenmotieven. Als gast zie je chef Joël Rammelsberg in zijn open keuken aan het werk. Het menu is gebaseerd op het gebruik van verse groenten en kruiden. Opvallend aan het menu is dat Rammelsberg de keuze heeft omgedraaid: je hebt de mogelijkheid om bij het vegetarisch menu als extra vlees of vis te bestellen. Dit idee met groenten in de hoofdrol en natuurlijk de heerlijke kookkunsten van Rammelsberg hebben ertoe geleid dat hij vorig jaar bij Gault&Millau werd genomineerd als Ontdekking van het Jaar.
Wil je meer informatie of een reservering maken? Kijk dan hier.
Residence kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt.
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.