Carmel Market in Tel Aviv is een van de populairste markten van de stad. Die markt staat centraal in het pas geopende restaurant Carmel Market in Utrecht. ‘Hoewel Tel Aviv het startpunt van onze culinaire reis is’, laten de eigenaren weten. ‘Is dit zeker niet de eindbestemming. We noemen onze keuken “Modern Middle Eastern Mediterranean”, een keuken die het gehele gebied Levant beslaat.’
En dat gebied is te vinden in West-Azië en beslaat landen als Syrië, Libanon, Jordanië, Israël, Turkije en Griekenland. Een wijds gebied dus en dat is terug te proeven in de gerechten die ze serveren.
In het pand aan het Janskerkhof zie je veel hout en aardse tinten terug, zoals een marmeren trapwand. In de binnentuin kun je overdekt zitten en waan je jezelf op de Carmel Market in Tel Aviv.
Waar het in het restaurant allemaal om draait? Brood! Versgebakken brood. ‘De verbindende factor’, is te lezen op de menukaart. ‘Met brood als verbinding, gaat het in dit concept om samen zijn en samen delen. In alle gerechten proef je de versheid en ambacht terug. Het gaat om eenvoud, maar is niet eenvoudig.’
Om dat uit te breiden, vind je gerechten als geblakerde aubergine, octopus met Perzische rijst, humus & lam op de kaart.
Tijd om achter de schermen te kijken in het restaurant.
Wil jij meer weten? Meer informatie vind je hier.
Foto’s: Lars Verkroost / Tekst: Roel Janssen