Overslaan en ga direct naar de inhoud

Ontspanning en Nikkei-keuken in het hart van de hofstad

Fotografie: Hilton Den Haag
Fotografie: Hilton Den Haag

In het bruisende hart van Den Haag, op steenworp afstand van iconische locaties als het Vredespaleis en Paleis Noordeinde, vind je Hilton Den Haag. Dit vijfsterrenhotel biedt niet alleen een schitterend uitzicht over de stad, maar ook een culinaire ervaring in restaurant BlueBlood, waar de Nikkei-keuken centraal staat.

Hotelketen
Conrad Nicholson, een Amerikaanse hotelier, richtte de Hilton-hotelketen op. Zijn eerste aankoop in 1919 was het Mobley Hotel in Texas. Eén van zijn bekendste hotels was Hilton Chicago, dat jarenlang zijn naam droeg als Conrad Hilton. Vandaag de dag omvat de Hilton-keten wereldwijd vijfendertighonderd vestigingen. In Nederland vind je er tien, waaronder het Hilton in Den Haag. Het hotel is gevestigd in een voormalig PTT-gebouw dat in de jaren vijftig werd samengevoegd met andere panden. Na jaren van leegstand en afgeblazen kantoorplannen werd besloten om hier een vijfsterrenhotel te creëren. De bouw startte in 2007 en drie jaar later opende Hilton Den Haag zijn deuren.

De kamers zijn modern en comfortabel, perfect voor een ontspannen verblijf. Je vindt er alles wat je nodig hebt, een heerlijk bed, een fijne werkplek en een moderne badkamer. Voor extra luxe zijn er ook executive kamers en suites beschikbaar.

Nikkei gerechten van Restaurant Blue Blood. Fotografie: Hilton Den Haag
Nikkei gerechten van Restaurant Blue Blood. Fotografie: Hilton Den Haag
Restaurant Blue Blood. Fotografie: Hilton Den Haag
Restaurant Blue Blood. Fotografie: Hilton Den Haag

Japanse fusion
Restaurant BlueBlood laat je kennismaken met de Nikkei-keuken, een culinaire traditie die verwijst naar het Japanse woord nikkeijin en is ontstaan door Japanse migranten die rond 1870 naar Peru verhuisden. In hun nieuwe thuisland pasten ze hun traditionele Japanse gerechten aan met lokale ingrediënten zoals aji-peper, yucca, mais en limoen. Ze begonnen zelf sojasaus, miso en tofu te produceren en introduceerden Japanse vruchten en groenten. Chef Luis Rojas, geboren en getogen in Peru, mengt in BlueBlood deze rijke smaken met de frisse flair van de Japanse keuken. 

Bar BlueBlood. Fotografie: Hilton Den Haag
Bar BlueBlood. Fotografie: Hilton Den Haag
Bar BlueBlood. Fotografie: Hilton Den Haag
Bar BlueBlood. Fotografie: Hilton Den Haag

Voorafgaand aan je maaltijd kun je ontspannen met een cocktail of een glas wijn in de BlueBlood bar, het kloppende hart van het restaurant. Ook hier kun je genieten van delicatessen uit de Nikkei-keuken met verfijnde barhapjes, allemaal zorgvuldig samengesteld om je culinaire ervaring compleet te maken. 

Of je nu door de stad wilt dwalen, een uitstapje naar het strand van Scheveningen maakt, of gewoon wilt ontspannen in luxe, Hilton Den Haag de perfecte uitvalsbasis. hilton.com

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Redactie

Back to top