De plantaardige keuken is de laatste jaren uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van de culinaire wereld. Steeds meer chefs omarmen de uitdaging om smaakvolle en creatieve gerechten te maken zonder dierlijke producten. De plantaardige keuken bewijst dat duurzaamheid en kwaliteit hand in hand kunnen gaan.
In 2020 introduceerde Michelin de Groene Michelinster, een onderscheiding voor restaurants die duurzaamheid centraal stellen in hun bedrijfsvoering. Deze ster benadrukt het gebruik van lokale en seizoensgebonden producten, innovaties op het gebied van energieverbruik, voedselverspilling en verantwoorde productie. Het is een erkenning die een nieuwe standaard zet in de culinaire wereld.
In Nederland zijn er inmiddels diverse restaurants die plantaardige gerechten op hoog niveau serveren. We hebben een selectie gemaakt van vier bijzondere vega(n) eetgelegenheden die perfect aansluiten bij de waarden van Residence: oog voor detail en een unieke ervaring.
Deze restaurants laten zien hoe veelzijdig en innovatief de plantaardige keuken in Nederland kan zijn. Ze nodigen uit om het proces van dichtbij te ervaren. Deze locaties bieden niet alleen hoogwaardig eten, maar ook een ervaring die bijblijft. Groen is het nieuwe goud op je bord.
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.