Overslaan en ga direct naar de inhoud

De nieuwste koelkasten doen zelf de boodschappen

Fotografie: Van Boven.
Fotografie: Van Boven.

Het is volgend jaar zestig jaar geleden dat familiebedrijf Van Boven uit Den Dungen begon met Nederlandse woningen te voorzien van luxe keukens en badkamers. Tijd voor een gesprek met Theo van Boven.

Jullie zijn het bedrijf in 1964 gestart, kun je ons meenemen terug in de tijd? Hoe was dat eerste jaar?
‘Het bedrijf is destijds gestart door mijn vader Jan van Boven. Hij begon kleinschalig als tegelzetter, maar groeide al snel
uit tot specialist op het gebied van tegelwerk. Al snel kreeg hij interesse om het bedrijf verder uit te breiden en naast het tegelwerk ontwikkelde hij het bedrijf tot wat het nu is. High-end tegels, badkamers en keukens. We zijn ook doorontwikkeld op het gebied van mozaïek en de plaatsing van complete badkamers en keukens. In onze grote showroom vinden klanten een mooie opstelling van Arclinea en Eggersmann keukens. Vakmanschap en specialisme is ons uitgangspunt.’ 

Fotografie: Van Boven.
Fotografie: Van Boven.
Fotografie: Van Boven.
Fotografie: Van Boven.

Hoe gaan jullie volgend jaar het jubileum vieren?
‘Ons motto: doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg, staat in schril contrast met wat we op werkgebied verwezenlijken. Het zorgt ervoor dat we het uitbundig vieren jaarlijks stilletjes vooruitschuiven. Dit jaar moet het natuurlijk wel goed gevierd worden, als het werk er natuurlijk niet onder lijdt.’ 

Hoe kijk jij nu terug op zestig jaar Van Boven?
‘Vol trots op ons hele team. Het is echt begonnen als een familiebedrijf en uitgegroeid met onze vakkundige collega’s als een nieuwe hechte familie. Prachtige projecten die we mogen realiseren en we hebben mooie mensen mogen ontmoeten.’ 

Wat voor tendensen zien jullie in keukendesign?
‘Innovatieve ideeën, stijlen en technologieën zorgen ervoor dat de keuken een plek wordt waar werk en ontspanning samenkomen. Maar ook een plek waar familie en vrienden thuiskomen bij een thuiskok. Met hoogwaardige technologie en materialen die een comfortabele en flexibele ruimte maken, wat zorgt voor een keukenervaring op hoog niveau. Ook in de keukenwereld ligt de nadruk op duurzaamheid met energiezuinige apparaten en duurzame materialen.’

Hoe zie jij de keuken voor je over twintig jaar?
‘Met nog veel meer gemak, met slimme koelkasten die bijvoorbeeld vertellen wanneer je boodschappen moeten komen en een functie waarmee ze direct worden thuisbezorgd. Ik zie ook wel kleine ingebouwde moestuinen voor me die zijn geïntegreerd in je koelsysteem en inductiekookplaten die de temperatuur precies kunnen regelen met interactieve werkbladen.’ 

Hoe blijven jullie zo goed meegaan met de tijdgeest?
‘Dat is het mooie aan een bedrijf dat al wat jaren meedraait op hoog niveau: we hebben een geweldige band opgebouwd met leveranciers en fabrikanten, die ons de mogelijkheid bieden om het meest toonaangevende design en de meest geavanceerde technologieën te laten zien. Ook hebben we een heel jong team dat erg goed werkt. Die combinatie zorgt ervoor dat we ons op dit moment enorm onderscheiden.’ vanboven.nl

Fotografie: Van Boven.
Fotografie: Van Boven.
Fotografie: Van Boven.
Fotografie: Van Boven.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Van Boven.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Redactie

Back to top