RIJKS, het gerenommeerde restaurant van het Rijksmuseum, heropent de deuren na een renovatie met een verfrissend interieur en vernieuwd menu: RIJKS NEXT. Executive Chef Joris Bijdendijk, die al zes jaar op rij in de Top 100 van Best Chef Awards staat, heeft samen met zijn team een eigentijds menu samengesteld.
Gelukkig blijven de klassiekers zoals de millefeuille van rode biet hun plek op de kaart behouden, maar er zijn ook nieuwe, verrassende gerechten, zoals gepofte hanenkam met een sambal van Hollandse garnaaltjes. De nieuwe kaart is ontwikkeld en samengesteld door Joris zelf, Yascha Oosterberg en Friso van Amerongen. 'Na bijna 10 jaar werd het tijd voor de next step. In het nieuwe RIJKS® hebben we meegenomen wat we hebben geleerd in de afgelopen jaren. We zijn de verbeterde versie van onszelf geworden', aldus Bijdendijk. Het service- en sommelierteam onder leiding van Tiffany Kensmil en Robin Toen zorgen, mede door de nieuwe wijnkaart die jong talent naast gevestigde namen plaatst, voor een levendige sfeer.
Het interieur is ook flink onder handen genomen en ontworpen door Paul Linse van Studio Linse. Door het gebruik van natuurlijke materialen en bruintinten straalt het nieuwe interieur een intieme sfeer uit. De uitgebreide keuken geeft gasten de kans om chefs en sommeliers aan het werk te zien, waardoor ze nog meer deel uitmaken van de RIJKS-ervaring.
Ben je nieuwsgierig naar meer? Na de opening kijkt RIJKS vooruit naar de feestdagen met speciale menu's voor Kerst en Oud & Nieuw, inclusief een luxe Dunch. Plannen voor het nieuwe jaar omvatten een gastchef-event met een internationale chef. Reserveringen voor het vernieuwde RIJKS zijn nu mogelijk via www.rijksrestaurant.nl.