Van molen tot woonhuis
Altijd al gedroomd van een karakteristiek huis? Door een voormalige molen om te bouwen tot woonhuis creëer je een bijzondere blikvanger. In deze molen zijn authentieke details, zoals houten balken, bakstenen muren en bijzondere raampartijen behouden gebleven. Dit zorgt voor een bijzondere sfeer en benadrukt het karakter van het huis. Voor het interieur kozen de bewoners voor een mix van stijlen. Vintage meubels worden gecombineerd met hedendaags design. Luxe materialen, zoals marmer gaan prima samen met robuuste houten meubels.
In Nederland bestaan ongeveer 150 bewoonde molens. (Zou u graag in een van deze molens wonen?
Bekijk hier uw financiële mogelijkheden.) Aangezien de meeste molens monumenten zijn, heb je bij verbouw te maken met strikte regelgeving. Zo moet de buitenkant bijvoorbeeld onveranderd blijven. Wel mag je je creatieve brein de vrije loop laten over het interieur. Combineer daarbij originele elementen, zoals de bedstee in de molen, voor een karakteristiek gevoel.
Wonen in een voormalig treinstation
Het gebouw dat ooit als treinstation diende, is nu een woonhuis. Het lijkt een bijna onmogelijke klus, maar de bewoners van dit bijzondere huis in het dal van de Zwitserse alpen wisten goed wat ze met het ruime pand aanmoesten. Dankzij de vele originele stationselementen krijgt dit woonhuis een wel heel bijzondere uitstraling. Het huis bevat namelijk niet alleen rouwe, constructieve meubels en stellages, maar ook een mechanisch wiel en een hoogoven die tegenwoordig dienst doet als openhaard.
Industrieel in een verbouwde garage
Een stijlvol ingerichte woon- en werkruimte creëren van een vervallen garage? Het is mogelijk, liet het Nederlandse architectenbureau Hilberink Bosch zien. Zij wisten van een verlaten garage een sfeervol woonhuis te maken. Een grote ruimte, zoals een oude garage, heeft meerdere voordelen. Zo bevat het pand vaak grote open ruimtes, hoge plafonds en een industriële look. Deze open ruimtes zorgen ervoor dat er oneindig veel mogelijkheden zijn qua woon- en slaapruimtes. De industriële look van het pand is doorgevoerd in het interieur met onder andere een robuuste visgraat vloer, cognac kleurige leren banken en grote Perzische vloerkleden. Ook zijn er verschillende designelementen te vinden, zoals de koperkleurige lampen. Het architectenteam koos ervoor om de metalen stellages en het originele raamwerk te behouden, om het karakter van het pand te benadrukken.
Kerk omgetoverd in luxe woonhuis
Deze moderne stadsvilla is de voormalige St. Jakobuskerk in Utrecht is Zecc Architecten. De kerk is als enige in Utrecht gebouwd in de zogenaamd stukadoorsgotiek. Deze stijl wordt gekenmerkt door een romantische interpretatie van de gotiek in gips en pleisterwerk. De glas-in-loodramen zijn behouden en zorgen voor een bijzondere uitstraling. Het interieur legt de nadruk op de kenmerkende bogen van de voormalige kerk. Hoewel alle muren wit zijn geverfd, is het toch een sfeervol en warm geheel, door het gebruik van hoogpolige vloerkleden en natuurlijke materialen. Daarnaast springen de glas-in-loodramen hierdoor extra in het oog.
Maakt u uw dromen waar:
Bereken hier uw mogelijkheid op een hypotheek bij Nationale-Nederlanden.
Tekst: Sponsored story voor Nationale-Nederlanden