In Traveller's tips delen we talloze kunst- en designexposities. In dit eerste deel bespreken we de gebroeders Ferran en Albert Adrià. Zij heropenden samen elBulli.
Juich niet te vroeg, want het gaat helaas niet om het restaurant, maar om het museum elBulli1846. Het ooit veelgeprezen restaurant met drie Michelin-sterren en vijf keer uitgeroepen tot ’s werelds beste, met uitzicht op een strand aan de Costa Brava, is nu het eerste museumrestaurant in zijn soort. In het voormalige restaurant en in het 7000 m2 grote park wordt de erfenis van elBulli en de inventieve keuken van de voormalige chef-kok Ferran Adrià tentoongesteld. Het is ook een hommage aan alle medewerkers, onder wie de in 2015 overleden medeoprichter Juli Soler, die het voormalige restaurant tot zo’n grote hoogte hebben weten te brengen. Waar de wachttijd voor een plek in het restaurant legendarisch lang was, kun je bij elBulli1846 via de website makkelijk een kaartje bemachtigen. elbullifoundation.com